Top

Workshop: Fri från stress

Balans Institutet / Workshop: Fri från stress

Gå till botten med dina stressrelaterade besvär

Denna workshop ger dig yogans syn på stress, utbrändhet och oro samt en genomgång av det forskningsbaserade yogapasset MIMY FRI FRÅN STRESS med tydlig effekt på bl.a sömn och blodtryck.  Efter denna dag blir du din egen yogalärare och får med dig ett program hem att träna vidare på.

Från de hundratals deltagare som provat passet har strömmat in feedback som vittnar om djupare sömn, bättre blodtrycksvärden, effekt på nacke, käkar och migrän. För dig som aldrig provat yoga förut – detta är passet för dig! Lugna rörelser som kan utföras sittande på stol, andningstekniker och djupavslappnande meditationer som alla kan göra.

Sagt om: 

Jag kom stressad och nervös till workshopen. När dagen var slut kände jag mig trött men på på ett behagligt sätt. Stressen var som bortblåst! Att varva olika övningar, både liggandes på den härliga ullmattan och sittandes på stol, med gruppsamtal och föreläsning var mycket bra. Dagen gav mig en bekräftelse på att Fri från stress är ett utmärkt verktyg för att minska stress och oro. Sinnet stillar sig och hela kroppen mår bra efteråt. Tack Sara för en inspirerande dag! Kristina Tärnström

 

Lärare: Sara Emilionie

Tid: 16 januari kl 9-15, Värtavägen 35, Stockholm.

Kursavgift: 1500 kr ink. moms för privatpersoner, ex moms för företag. Kursmaterial samt onlineträning 3 månader ingår.

ANMÄLAN

Vill du testa passet online redan nu?

Svenskutvecklad yoga minskar stress visar aktuell studie som svensk forskare disputerat på! 

Forskning på yoga vid förmaksflimmer vid Danderyds sjukhus har pågått sedan 2014 och januari 2019 disputerade forskaren Maria Wahlström på sin hittills största studie, där passet MIMY FRI FRÅN STRESS ingick. Patienterna som genomfört passet 1 gång/veckan beskriver i en av fyra delstudier “en ökad eftertänksamhet och upplevelse av att få tillgång till sitt inre jag. Patienterna rapporterade vidare känslor av en inre frid samt ökad känsla av närvaro.

…//sedan var jag i min egen värld… då du inte oroar dig om något annat egentligen, du bara är…//… mer opåverkad av omgivningen..   Läs studien här

Innehåll

  • Praktiskt yogapass
  • Andningens betydelse för hälsan
  • Det yogiska synsättet på balans/obalans
  • Yogans syn på stress, oro och sömnproblem
  • Svensk forskning på yogapasset ”MIMY Fri från stress”
  • Internationell forskning på meditationen som ingår

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Jag sov som jag aldrig sovit förut efteråt. Magiskt att uppleva djupavslappning både under passet och långt efteråt.
Just nu gör jag passet Fri från stress varje morgon. Min kropp är i så mycket stress pga infektioner, antibiotika, migrän under en vecka, för att kroppen är helt slut. Så jag bjuder in min kropp, mitt sinne och min själ till detta pass. Nervsystemet får em omstart och parasympatikus jublar.
Vill berätta att jag somnade tidigt och mycket fort och sov hela natten som en stock utan att vakna en enda gång. Det kändes som om jag legat still, i samma ställning, hela natten ( 91/2 timmar). Vaknade och kände mig totalt utsövd, behaglig och fridfull. Detta trots en brinnande huvudvärk och enorm stress ett par timmar och framåt före passet och som naturligtvis följde med mig in i passet.