Veckans yogalärare lever farligt

En död Iphone, defekt tangentbord på nya Macbook pga vattenskada och tre trasiga tänder och en käke som inte går att öppna mer än fem centimeter pga två olyckshändelser i samband med kampsport. Sååå nyfiken på veckan som kommer. Undrar vad jag hinner med mellan kiropraktorn och tandläkaren på måndag förmiddag?

Skämt åt sido. Låt mig berätta om min händelserika vecka.

Det började med att jag fick en smäll på örat när jag och en “kompis” spårade ur i boxningsringen. Smärtan spred sig i hela käken och låste nacken.

Nästa dag spillde X ut vatten (nämner inga namn) på min nya MacBook och Iphone. Telefonen låg kvar i vattnet ett bra tag eftersom jag var så fokuserad på att rädda datorn, så den gick inte att återuppliva.

Två dagar senare fick jag en rejäl smäll på andra örat, märkligt nog på exakt samma ställe som sist, men på andra sidan (av en ren olyckshändelse). Ordentliga flisor lossnade på tre olika tänder, käken låste sig rejält och jag fick akut nackspärr.

OTUR sa Folksam. SPÄNNANDE tänkte jag (och ONT kände jag).

Varför går alla mina kommunikationskanaler sönder, på en och samma vecka?  Vi yogis tänker sällan i termer som” tur” eller “otur”. Vi försöker förstå det andra kallar “otur” utifrån ett energiperspektiv. Utifrån detta yogiska perspektiv handlar nacken, örat och käkat om inre och yttre dialog. Om att lyssna och/eller uttrycka sig. Eller vägra/inte våga lyssna eller uttrycka sig. Efter den första olyckshändelsen vägrade jag att lyssna, jag valde att dricka Bourbon istället. Efter andra olyckan vågade jag inte vägra längre.

Så jag satte mig en kväll och lyssnade inåt, och fann det svar som kommer att leda mig framåt i min personliga utveckling.

Jag är så djupt tacksam för att jag fått denna förståelse, dessa häftiga verktyg. Och jag är så stolt över att idag få vara en del av det Institut som spridit yogan till tusentals utbildade, som i sin tur spridit detta till tusentals människor, inom vården, på företagen, i skolorna.

Vill du ha dessa verktyg, men känner att “yogaterapeut” är överkurs? Låt dig inspireras av den nya utbildningen till Balans Inspiratör.  Jag har haft tre kursstarter under januari, och hoppas att dessa kursstarter sprider sig nationellt, då jag till våren får fler utbildare som delar min vision;

Att få varenda svenska att meditera!

Läs om min väg in i yogans värld på alltomyoga.se  där jag just denna vecka presenteras som “veckans yogalärare”.

Och läs gärna om den nya utbildningen till Balans Inspiratör här – den erbjöds även till dig som jobbar med barn och ungdom. I vår utbildas en av Stockholms populäraste skolor i balansprogrammet, som blir först i Sverige med att integrera mindfulness och yoga i samtliga årskurser, på skolschemat!

 

Sist, till alla er som tycker jag verkar leva farligt. Nu har jag tecknat en olycksfallsförsäkring och köpt tandskydd!

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.