Top

Veckans visdomsord från oväntat håll…

Det finns så mycket kloka ord från så många kloka människor men den här mannen kanske inte är den vi är vana vid att använda i “klokaordsammanhang”….men det här är väldigt tänktvärt!!

Jack Sparrow1

När jag kom hem från jobbet idag och lade mig på soffan för att låta kroppen få vila, så satt jag på min ljudbok ” En kvinnas resa” av och med Agneta Sjödin. Efter bara en kort stund så var den en av personerna i boken som uttryckte samma ord som härliga Jack Sparrow, fast på svenska. jag kunde inte låta bli att le lite eftersom jag använder denna bilden med Jack Sparrow och hans citat i mina veckomail denna veckan då veckans reflektion i mina MIMYgrupper är “Inte döma”. Jag tycker denna passar bra in där. ( Läs mer om MIMY programmen här http://mimy.se/mimy-programmet/ )

För har du tänkt på hur du tänker om ett problem spelar stor roll på hur du mår i det och hanterar problemet??

Dömer oss själva är vi ju ofta väldigt duktiga på och ofta dömer vi oss väldigt hårt, fort och omedvetet….”Jag klarar aldrig någonting!” “Jag är värdelös!”, “Jag har ingen karaktär alls” och när vi börjar reflekterar över att vi dömer (oss själva och andra…)ja då är vi snabbt där och dömer oss för att vi dömer!!

Vad händer om du istället ger dig själv ett leende när du kommer på att du dömer dig själv eller andra? Jag kan varmt rekommendera dig att prova det!

Visst det kanske ser lite roligt ut när jag plötsligt blir sittande med ett fånigt leende på mina läppar (för det har en tendens att hänga kvar eftersom det är en skön känsla att le), men vad gör väl det när känslan i kroppen istället blir värme som en omfamning av mig själv med leendet istället för nedklankande tankar och den där värdelös känslan som vi alla känt ibland.

Med det önskar jag dig en fortsatt bra vecka med många härliga leenden!

//Sanna

 

 

Sanna Lohm
Sanna Lohm

Kommentarer:

  • Ulrika
    2 okt 2015 at 8:36 f m

    Att inte döma, det är en svår konst som jag tränar på hela tiden! Tack för påminnelsen och citatet! /Ulrika

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.