Top

Utbildningar och workshops

Balans Institutet / Utbildningar och workshops

Utbildningar – Live eller online 

Balansinstitutets utbildningar utvecklades under mina nio verksamma år vid MediYoga Institutet i Stockholm, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom medicinsk yoga. Programmen som ingår har utvärderats inom vård, skola och näringsliv sedan 2012 och metoden MIMY har testats i svensk forskning. Hundratals diplomerade MIMY instruktörer har spridit metoden brett om i landet och tack vare detta sprids metoden till allt fler. Från och med hösten 2020 kan du välja att genomföra utbildningarna även på distans!

Arbetsplatsanpassade utbildningar 

Balansprogrammet samt workshopen Fri från stress erbjuds som inhouse utbildning. Välkommen att ta kontakt för offert samt om hur Balansinstitutet kan stödja organisationer i stressprevention och hälsofrämjande arbete.

Balansprogrammet 6 v

Succéutbildningen som ger dig en verktygslåda som innehåller både medicinsk yoga och mindfulness. Utbildningen har lett till att tusentals människor runtom i landet testat Balansprogrammet via utbildade instruktörer inom vård, skola och näringsliv. Programmet ger dig verktyg för återhämtning och en tydlig struktur för hur gör återhämtning till en vardagsrutin.

Denna utbildning vänder sig både till dig som önskar stressprevention/rehab för egen del och till dig som arbetar med hälsofrämjande arbete och önskar förmedla metoden till andra.

Omfattning: 2 träffar (möjligt att följa online för dig som önskar) á  6 inkl paus

Kostnad: 4900 kr ex moms. Licensavgift tillkommer för dig som vill arbeta professionellt med programmet.

Anmälan: Maila din anmälan med fullständigt namn, faktureringsuppgifter samt beskriv tidigare erfarenheter av yoga/mindfulness samt om du önskar gå programmet som självhjälpsprogram eller vill bli licensierad instruktör.

Läs mer om innehållet och vad andra sagt om 6v programmet

Workshop: MIMY Fri från stress

Yogapasset ” MIMY Fri från stress” har testats i två av världens största studier på yoga och hjärta. Under denna dag går vi igenom passet både praktiskt och teoretiskt och du får en förståelse på det yogiska perspektivet på balans/obalans och framförallt stress. Denna workshop vänder sig både till dig som nybörjare, dig som tränar yoga regelbundet och dig som är utbildad i medicinsk yoga/MediYoga och önskar förmedla passet till andra.

Omfattning: 4 h

Kostnad: 1200 kr ex moms. Onlineträning ingår.

Anmälan: Maila din anmälan med fullständigt namn, faktureringsuppgifter samt beskriv tidigare erfarenheter av yoga/mindfulness.

Läs mer om denna workshop här och vad andra sagt om passet

Sagt om MIMY Fri från stress;

Just nu gör jag passet Fri från stress varje morgon. Min kropp är i så mycket stress pga infektioner, antibiotika, migrän under en vecka, för att kroppen är helt slut. Så jag bjuder in min kropp, mitt sinne och min själ till detta pass. Nervsystemet får en omstart och parasympatikus jublar. Malin, yogaterapeut, MIMY instruktör