Top

Slappna av knepet

Häromdagen var det dags för mig att sitta ner med en arbetsterapeut på Prima Vuxenpsykiatri för att prata om hur min vardag ser ut och vad jag kan tänkas behöva för typ av stöd.

Då jag beskrev min vardag insåg jag hur många strategier jag själv utvecklat och hur mycket av MIMY:s träningsprogram jag kunnat utveckla, tack vare min egen relation till vardagsstress och kaos.

Plötsligt satt jag och instruerade arbetsterapeuten (!) i en av övningarna jag utvecklat till barn- och ungdomsprogrammet, som idag även finns i vuxenversion och är en del av den nya utbildningen till Balansinspiratör. Medan han blundade insåg jag att min lärarroll råkat ta över, trots att jag ju satt där som patient.

Hur som helst, här kommer övningen jag lärde honom. Den tar mindre än en minut att göra.  Jag hoppas att han delar den vidare. Gör det du också och berätta gärna vad du tycker!

Sara Emilionie
Sara Emilionie

Kommentarer:

 • Riitta Mantovaara
  6 okt 2015 at 9:16 f m

  Hej, Sara!
  Tack, Sara för en jätte bra och enkel MIMY-övning “Slappna av knepet” ! Den har jag gjort dagligen (ibland flera gånger under dagen) sedan hösten 2013, då du lärde mig det under MIMY Instruktörs utbildning!
  Sedan dessa har jag även lärt ut övningen till väldig många människor. Översatte den även till finska för att kunna lär ut det även till finsktalande.

  Den är en super bra övning som jag använder när tankarna bara snurrar runt i huvudet och jag har svårt att fokusera på det som jag skall göra. Använder övningen också i förebyggande syfte tex. innan jag börjar arbeta med något nytt eller på kvällar som en “god natt saga” som får mig sova gott under hela natten.

  Kram
  Riitta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.