Top

Medicinsk yoga

Balans Institutet / Medicinsk yoga

Balans Online

För dig som vill prova Medicinsk Yoga och mindfulness på egen hand, varmt välkommen att träna med min guidning via Balans Online där du hittar yogapass, träningsprogram och livesända stunder för återhämtning med effekt inom loppet av några minuter.

Enskilda sessioner Online

En enskild session ger dig ett individuellt yogaprogram utifrån dina unika behov.

Under 75 minuter går vi igenom din hälsa/ohälsa och du får ett recept på andningstekniker, yogaövningar, meditation som du utövar på egen hand. Vid återbesök får du coaching i din egen process, med yoga och samtal som verktyg.

Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett upplägg på hur du med yoga kan påverka din självläkning och balans.

MediYoga är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform
som är utforskad, beprövad och används reguljärt inom svensk hälso- och sjukvård. Forskningen har påvisat effekt på bland annat oro, ångest, sömnstörningar, ryggbesvär, smärta och blodtryck.

Om yogaterapeuten

Sara Emilionie (grundare av Balans Institutet) är mindfulnessinstruktör, yogaterapeut och under flera år ansvarig utbildare inom mindfulness vid MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut.  Hennes metod har testats i ett flertal svenska studier, bl.a. på Danderyds Sjukhus.

Sagt om yogaterapi med Sara; 

Jag fick mer kunskap om mig själv och mina beteendemönster under en enskild session än jag fått under mina 10 år i terapi.Mikael, Uppsala

Du gav mig en privatlektion för en tid sen och jag vill berätta att jag numera slutat med betablockerare. För 10 dar sen fick jag ett flimmer som jag lyckades häva m hjälp av djupandning.Hasse, Stockholm

 Min dotter säger att hon fick förtroende för dig och jag märker att era samtal gör henne gott. Anonym mamma 

Praktisk information: 

Tider:                      Torsdagar, bokas via email

Adress:                   Värtavägen 35, ingång på husets baksida. T bana Karlaplan.

Kostnad:                 Nybesök 75 min – 1100 kr , återbesök 60 min – 950 kr

För bokning, kontakta [email protected] och beskriv varför du söker yogisk terapi och om du önskar för- eller eftermiddagstid på tisdagar.

Yoga på Göran Boll Yogainstitut HT 2020

Efter mina 10 år på Yogainstitutet släpper jag HT 2020 min roll som yogalärare för att enbart erbjuda Gong, men du som önskar min guidning finner yogapass i Balansinstitutets Onlinetjänst

Du som önskar medicinsk yoga i grupp är varmt välkommen att yoga med Göran Boll, grundaren av medicinsk yoga. Du finner hela schemat här; HÄR

Retreat 2021

Den efterlängtade pausen!  Den totala totala egotrippen med tid bara för DIG. Lämna tvättkorgen, datorn, ungarna hemma och kom till en besjälad plats för att fylla på dig själv (utan alkohol).

Under helgen får du inte en eller två, du får TRE metoder för personlig utveckling och stressreduktion. Lugn och ro varvas med fysiska övningar, meditation och verktyg för känslomässig stressrelease. Efter helgen vet du hur du kan jobba vidare på egen hand.

Mindfulness, Medicinsk yoga och Emotional Freedom Techniqes.

Du landar mjukt i ditt NU, precis så som du mår och är. Därefter utforskar vi tillsammans gränslandet där ditt NU möter din ÖNSKAN. Vad består avståndet mellan dessa två av och hur minskar du det?

Vi löser upp de första blockeringarna.

Retreatet handlar om att:
– Landa i dig själv.
– Identifiera dina begränsande blockeringar.
– Släppa taget om stress och spänningar.
– Kunskap om hur du själv kan påverka ditt liv och din hälsa.
– Yogans perspektiv på balans/obalans.
– Få verktyg och tekniker för att bli fri, trygg och i balans.

Liljeros retreat

Det har varit en mycket speciell helg. En helg då jag efter alldeles för lång och vilsen resa, på ångestens och ledsamhetens väg, hittade fantastiska ”vägvisare”. Vägvisare med kunskaper insikter och empati på många olika sätt. Som kunde visa mig nya riktningar. Riktningar mot ljus. Jag kan både känna och förstå att jag är värd att leva ett bra och lyckligt liv med mig själv. Stort tack!

Maria


Jag skulle vilja ha ett livstidsabonnemang på er Retreat. Det var precis som ni utlovade – MER än ett retreat!

Carola