Top

En unik form av återhämtning 

Under rådande pandemi erbjuds gongsessioner med starkt begränsat antal platser för att kunna säkerhetsställa distans mellan varje deltagare.

Jag guidar dig i några av de mest lugnande verktygen ur medicinsk yoga och spelar Gong för dig! Att en gongsession kallas för “gongbad” är för att du “badar” i gongens kraftfulla ljudvågor som påverkar ända ned på cellnivå.

Ljudterapi har länge använts för att hantera ett brett spektrum av hälsoförhållanden. Behandlingen är baserad på förståelsen att alla former av materia,  inklusive kroppens celler, vibrerar vid olika frekvenser. Faktorer som stress, depression och sjukdom orsakar celler och organ i våra kroppar att vibrera vid icke optimala frekvenser vilket gongens vibrationer har kraften att återställa.

Vill du prova denna unika form av återhämtning?   Boka din plats

OBS! I samband med bokning, spara din bekräftelse ifall du skulle få förhinder, din avbokning är enbart giltig via den automatiska länk du får i samband med din bokning.

Boka Gongbad


Kostnad 180 min
: 550 kr eller klippkort (köp på plats) 

Kostnad 60 min: 300 kr betalas på plats. Klippkort: 1250 kr för 5 gongbad.  

Gongsession

video

Feedback

Du pratar så varmt och kärleksfullt och du har en röst som går rakt in i hjärtat

Lisa

Ser framemot läkande gong när du sätter igång igen i höst

Anna

vik. chefredaktör på tidningen Nära

Jag sov så bra i natt och konstigt nog försvinner till och med muskelvärk från stress ifrån kroppen. Men framför allt blir jag lugnare. Tankarna virvlar mindre snabbt. Tack för att du hade en nyårsintention om att få spela mer gong för oss elever. Viktoria

Viktoria

deltagare

Jag hade en inre ro när jag åkte hem och upplevde dagen efter mycket positiv energi, typ som man känner efter en retreat.

Anders

deltagare

Älskade ditt gongspel. Din musikalitet gjorde gongsessionen till en otrolig upplevelse och jag mådde så bra efteråt! Kroppen är som ett läskpapper och bara suger åt sig den där typen av vila, särskilt nu när jag ammar och jobbar och dessutom slarvar med min meditation och yogapractice.

Erika

Att få slappna av mitt i gongarnas klanger, där vibrationerna till och med kunde skapa suggestiva rytmer, var helt fantastiskt. Jag glömde bort såväl tid och rum och värk i armar försvann. Jag har inte upplevt något liknande och jag ser fram emot att få uppleva tre timmar nästa gång!

Jonas

musiker

Nu har jag gått på flera gongsessioner och upplevelsen inom mig har varit helt olika varje gång. Så fascinerande! Det bästa är själva du Sara. Ditt inkännande med gruppen på ett både milt och starkt sätt. Har aldrig upplevt någonting liknande och jag har som du förstår varit med om många Mindfulness och yoga sessioner. Tack Sara från djupet av mitt hjärta!

Sussie

leg psykolog

Jag växlade mellan total närvaro och total bortavaro. Fick starka insikter under passet, sov gott efteråt och vaknade för en gångs skull av väckarklockan och inte långt innan den ringde.

Sofia

deltagare

Efter varje gongsession har några spänningar i kroppen släppt. Och sen har den sköna känslan hållit i sig ett bra tag. Själva upplevelsen är som en storslagen och pampig konsert där det bara är att njuta och släppa taget!

Katarina

deltagare

Bravo! Imponerad till maxhöjder! ❤️ Finns någon annan i landet el i världen som gör det på samma sätt eller är din produktion unik?

Saras pappa

deltagare

Saras känsla för Gongbad med inslag av insiktsfulla varma och kloka tankar bara måste upplevas!

Marika

deltager

När vi kom ut från gongbadet igår kändes världen ny! Jag kände ett djupt lugn i kroppen och en tung skön trötthet på kvällen - sov som en sten. Känslan av befriande lugn har stannat kvar hela dagen, helt underbart!

Kerstin

deltagare

Vilken fulländad teaterföreställning, vilka toner du frambringar från detta mäktiga instrument! Gongsessionen gjorde starkt intryck på mig, det kändes som ett besök både i ett kloster och en yogastudio. Du har verkligen hittat din rätta plats, du är född att spela gong för oss, Lady Gong! Ventzi

Ventzi

deltagare
page-husapotek

Digitala nedladdningar med gong, flöjt & meditation 

Med min bakgrund som fd konsertpianist har jag i min relation till gongarna valt att ledas av hjärtat och lära av mitt eget lyssnande. Jag samverkar även med vänner som skapat musik för Balansinstitutet. Via webbshoppen kan du beställa olika musikalbum som jag producerat tillsammans med guldbaggevinnaren Lisa Holmqvist samt gongflöjtmeditationer i samarbete med en av Europas främsta jazzflöjtister. Du finner dessa HÄR

För dig som är nyfiken på digitala nedladdningar av 60 min liveinspelade gongsessioner, prenumerera på Balansinstitutets nyhetsbrev så kommer informationen till din inkorg då det är dags.

 

Boka Gongbad

Mer om effekten av Gong

Gongen, ett av världens äldsta instrument har i alla tider använts i behandlande syfte, tex healing. När man slår på gongen bildas 72 000 vibrationer som vi uppfattar som ljud men som också känns i kroppen och påverkar oss på cellnivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna vilket betyder att blockeringar kan lösas upp både på ett fysiskt, emotionellt och mentalt plan.

Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss från hjärnans beta-vågor (vakenhet) till lugnare alfa-vågor och här är vi också nära den frekvenssom jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens!

Boka Gongbad
gongbild1