Balansinspiratör

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Diplomerad Balansinspiratör

Utbildningsansvarig: Sara Emilionie

Sagt om

[mkdf_blockquote text=”Jag rekommenderar varmt utbildningen som ger dig enkla övningar för att uppnå balans i vardagen och som alla kan hinna med. Sara är en fantastisk lärare, som med sin stora erfarenhet förmedlar kunskapen om mindfulness, meditation och andning på ett sätt som alla lätt kan ta till sig.” title_tag=”h4″ width=””]
Marie Andersson, Yogaterapeut, Borås

Om utbildningen

Balansprogrammet innehåller olika andnings- och yogaövningar samt meditationer, samtliga väl utprövade inom svensk sjukvård.

Målsättningen med utbildningen till diplomerad Balansinspiratör är att ge dig ett effektivt självhjälpsprogram för egen återhämtning och rehabilitering samt att kunna guida andra i programmet.

Utbildningen ger

  • En konkret struktur för daglig återhämtning och stressreduktion för både ledare & deltagare
  • Information om aktuell forskning inom mindfulness och yoga
  • Grunderna i mindfulness och medicinsk yoga
  • Ett 6 veckors program att fördjupa sig i och lära ut till andra
  • Förståelse för hjärnans plasticitet och hur vi kan påverka känsloreglering,

Omfattning

Utbildningen löper över sex veckor och innefattar två lärarledda heldagar. Mellan de lärarledda dagarna genomgår du för egen del 6-v programmet med teoretiska studier, yoga, meditation, reflektion och olika vardagsuppgifter. Räkna med cirka 15 min. daglig träning.

Vem kan söka?

Alla med intresse av att lära sig verktyg för avspänning och stresshantering, exempelvis medarbetare med stressproblematik, vårdpersonal, hälsoinspiratörer, fritidsledare och pedagoger inom skolan. Balansprogrammet bygger på övningar med dokumenterad effekt på sömn, stress, oro/ångest och erbjuds idag på arbetsplatser, i skolor och inom vården runt om i Sverige.

Kursavgift:

4900 kr ex moms för två utbildningsdagar 9-15 inklusive kursmaterial och handledning.

OBS! Anmälan är bindande. Vid avbokning krävs läkarintyg. 

För bokning och aktuella datum: 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Balansinstitutet

Balansprogrammet,  Sveriges första korttidsprogram i mindfulness och medicinsk yoga, grundar sig i åratal av erfarenhet och hjälper hjärna och kropp att återfinna sin balans. Du får en enkel, effektiv metod som alla hinner och klarar av att göra.

Copyright 2021 © Balans Institutet