Top

Balans i livet

Jag har nyligen haft denna fantastisk reflektion med min MIMY 12 veckors grupp, “Full balans”.

När jag gick min utbildning hos Sara för att bli MIMY instruktör och vi kom till vecka 11 och denna reflektionen så vet jag att jag tänkte mycket över mitt liv i stort vad jag skulle kunna behöva för att få balans i tillvaron mellan vardagsbestyr hemma, jobb, träning, måsten och roliga saker….Men ju fler gånger jag nu gjort 12 veckors programmet med mina grupper och för mig själv, desto mer hamnar jag i att få ner det i att reflektera över min balans i vardagen just nu. Här och nu, inte från nu och framåt.

Allt förändras hela tiden och saker händer som vi inte kan påverka, roliga, tråkiga, sorgliga, hemska m.m, vi kan endast förhålla oss till dem genom att acceptera dem. Detta gör att vi har lätt att hamna i obalans trots att vi fortsätter göra något som gav balans nyss…..därför blir jag glad i hela kroppen varje gång det är dags för denna reflektionen. Jag försöker givetvis reflektera över det så mycket jag kan, framför allt när det blir förändringar i min tillvaro, stora som små men de små är lätt att missa ibland för de kan smyga sig in och trots sin”litenhet” skapa obalans i mitt liv. Sen ska vi u knappt prata om de där roliga sakerna som händer ibland som gör att jag blir alldeles uppfylld…..det är lätt att glömma att även roliga saker i våra liv kan skapa obalans hos oss. De kan dränera oss på energi om vi inte ser över helheten.

Detta är något som jag vet även Sara arbetar aktivt med då det händer roliga saker för MIMY just och för egen del hände det även mig förra veckan. Jag fick en beställning på att göra och leverera 20 st malashalsband till Norge. Tjoho! Jättekul! Alldeles upprymd och lite extra eftersom jag strax innan pratat med Sara om hennes tv inspelning och allt kändes bara så galet kul!  Men för att behålla balansen i min tillvaro när jag nu skulle behöva göra detta lite mer och intensivt än vanligt så satte jag mig ner och funderade aktivt över vad jag behövde och kunde skala av för att det i te skulle bli för mycket. Jag är ju i nuläget dessutom beroende av en hel del vila för att inte få för mycket värk och vila tar tid (hur knasigt det än låter…) och vi har ju bara ett visst antal timmar på dygnet. Det har gått fantastiskt bra och halsbanden är nu på väg till Norge och själv sitter jag på tåget mot Stockholm för att ha en härlig lång helg med en av mina bästa vänner. Energipåfyllning!

Hur som helst vill jag avsluta detta inlägg med att nämna (och jag tror att Sara håller med) att för att få balans i tillvaron senaste tiden med många roliga saker  så har det tyvärr inte duggat tätt här mellan våra blogginlägg. För mig är det otroligt viktigt att försöka bibehålla allt jag uppnåt med MIMY i mitt liv och inte tappa för mycket av det även när det händer mycket saker i livet.

Vet du vad du behöver för att få balans i ditt liv just nu? Eller kanske du redan har balans i livet i stunden?

Ta hand om dig och kanske reflektera lite över hur du skulle kunna behålla balansen ( eller få balans) i ditt liv i december och julstressen som har en tendens att komma på besök….Kanske kunna njuta av allt det mysiga som december faktiskt har att bjuda på 😉

Sanna Lohm
Sanna Lohm

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.