Arbetsplatser

En liten insats som gör stor skillnad

Självomsorg är det första människor slarvar med i samband med stress, trots att det borde vara tvärtom. Behöver din arbetsplats verktyg för ett hållbart arbetsliv som ger medarbetarna en enkel och beprövad metod för att återerövra sin mentala, emotionella, fysiska balans i tider av utmaningar?

Introduktionsföreläsning (60-90 min) och mikropauser á 15 minuter varje vecka

Denna virtuella föreläsning syftar till att ge en upplevelse av hur vardagsbalans kan återerövras dagligen, snabbt och mot alla odds.  Ni får under 60-90 minuter möjlighet att prova verktyg ur Balansprogrammet (se nedan) samt förståelse för hur hjärnan påverkas av träningen. Efter introduktionsföreläsningen får ni videoinspelade övningar att träna vidare på. Önskar ni ansluta arbetsplatsen till mina 15 min livesända mikropauser varje fredag samt boka uppföljninsföreläsning, kan detta bokas separat.

Innehåll föreläsning:

  • Varför det är så viktigt att bryta en stressreaktion inom 90 sekunder
  • Hjärnans plasticitet och hur vi själva kan påverka minne, känsloreglering och uppmärksamhet
  • Självtest – hur effektiv är du då du “multitaskar”? Vad säger forskningen?
  • Stolsyoga för rygg, nacke, käkar med dokumenterad effekt i ett flertal svenska studier 
  • Andningsövningar med dokumenterad effekt på oro, ångest, stress, blodtryck, sömn.

Innehåll mikropauser:

  • Livesänd övning/meditation för ökat fokus, minskad stress som går att se även i efterhand. 15 minuter som alla hinner göra. 
  • Hänvisning till forskning och hur veckans övning påverkar minne, känsloreglering, avslappning.
  • Tillgång till allt innehåll i Balans Online som även innehåller längre yogapass, program för den som vill träna mer.

Praktiskt: Mikropauserna erbjuds löpande under perioden augusti-juni. Arbetsplatser som ansluter sig till dessa väljer mellan 6 och 12 månaders avtalstid där föreläsningar, mikropauser samt tillgång till hela onlineträningsportalen ingår. 

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

1091784128-1

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Sara Emilionie om Balansprogrammet

Feedback

I stolt sammarbete

Balansinstitutet

Balansprogrammet,  Sveriges första korttidsprogram i mindfulness och medicinsk yoga, grundar sig i åratal av erfarenhet och hjälper hjärna och kropp att återfinna sin balans. Du får en enkel, effektiv metod som alla hinner och klarar av att göra.

Copyright 2021 © Balans Institutet