Top

För dig med NPF

Balans Institutet / För dig med NPF

Jag som utvecklat metoden MIMY har sedan 2013 själv utbildat bl.a. MediYoga instruktörer och terapeuter med medicinsk kompetens i program som bygger på kort, daglig träning och ett icke-dömande förhållningssätt till sig själv. Detta gör metoden lämplig för elever med ADHD.

Efter att under många år brunnit för att förmedla verktyg för stressreduktion till barn, unga och vuxna med ADHD och utvecklat korta, enkla program som passar oss som har svårigheter att ta till sig längre yogapass och meditationer – så fick jag 2016 själv min ADHD diagnos. Att jag dröjde så länge med min egen utredning berodde bland annat på min vägran att få vårdens etikett satt på mig. Till slut blev mitt behov av omgivningens förståelse för mina svårigheter dock så pass stort att jag valde att genomföra utredningen.

Balansprogrammet NPF

Balansprogrammet är min kärleksförklaring till alla människor som lever under stress och längtar efter inre ro och yttre ordning. Programmet ingår i en pilotstudie vid Akademiska Sjukhuset där patienter med ADHD/ADD genomgår programmet i grupp. Till våren 2019 har jag glädjen att tillsammans med Malin Lagström, som lett programmet på Akademiska Sjukhuset, erbjuda en skräddarsydd utbildning för dig som arbetar med NPF, är anhörig eller själv har diagnos.  Läs om Balansprogrammet som introduktionsdag samt påbyggnadsdagen NPF

Programmet erbjuds även som individuellt stöd anpassat till barn, unga och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningarFör mer information, välkommen att ta kontakt.

Läs gärna även min blogg där jag beskriver min egen vardag med ADHD relaterade frågor.


Om hur verktygen Medicinsk Yoga och Mindfulness kan hjälpa i vardagen

Här berättar jag för patienter på Akademiska Sjukhuset om mina egna tillkortakommanden då jag glömmer bort att utöva mindfulness

Introduktion MIMY Balansprogrammet