Top

Balansprogrammet 6 v

Balans Institutet / Balansprogrammet 6 v

Balansprogrammet (6 v) – det enkla, effektiva programmet för daglig balans

Utbildningsansvarig: Sara Emilionie

En sexveckors utbildning för alla med intresse av att lära sig verktyg för stressreducering och vardagsbalans.  Utbildningen ger dig djupverkande övningar som varken kräver en yogamatta, massa ledig tid eller ens en lugn miljö. Målet är att göra daglig återhämtning till en enkel vardagsrutin. Läs gärna om Balansprogrammet i media

Tänk att denna drive through metod under så kort och intensiv stund kan ge dig både en övning och reflektion med så pass tydlig effekt
Charlotta Bjärneborg, MediYogaterapeut

Jag rekommenderar varmt utbildningen som ger dig enkla övningar för att uppnå balans i vardagen och som alla kan hinna med. Sara är en fantastisk lärare, som med sin stora erfarenhet förmedlar kunskapen om mindfulness, meditation och andning på ett sätt som alla lätt kan ta till sig.

Marie Andersson, Yogaterapeut, Borås


Läs mer

Om 6 v utbildningen (2 lärarledda dagar)

Balansprogrammet innehåller olika andnings- och yogaövningar samt meditationer, samtliga väl utprövade inom svensk sjukvård och med dokumenterad effekt på bl a stress, oro, ångest.

Målsättningen med utbildningen till diplomerad Balansinspiratör är att ge dig ett effektivt självhjälpsprogram för egen återhämtning och rehabilitering samt att kunna guida andra i programmet.

Under 6 veckor får du en ny yoga- och meditaionsövning  samt reflektion som bygger på ca 5-10 min daglig träning online. Övningarna i programmet är enkla och möjliga att utföra överallt och när som helst. Det enda som krävs är viljan och disciplinen att ge dig själv dagliga micropauser.

Utbildningen ger

  • En konkret struktur för daglig återhämtning och stressreduktion för både ledare & deltagare
  • Information om aktuell forskning inom mindfulness och yoga

Omfattning

Utbildningen löper över sex veckor och innefattar två lärarledda heldagar. Mellan de lärarledda dagarna genomgår du för egen del 6-v programmet med teoretiska studier, yoga, meditation, reflektion och olika vardagsuppgifter. Räkna med cirka 15 min. daglig träning.

Vem kan söka?

Alla med intresse av att lära sig verktyg för avspänning och stresshantering, exempelvis medarbetare med stressproblematik, vårdpersonal, hälsoinspiratörer, fritidsledare och pedagoger inom skolan. Balansprogrammet bygger på övningar med dokumenterad effekt på sömn, stress, oro/ångest och erbjuds idag på arbetsplatser, i skolor och inom vården runt om i Sverige.

Diplomering:

Efter genomförd utbildning kan du själv guida Balansprogrammet 6 veckor och får i utbildningen en tydlig struktur för detta.

Material:

Det material som ingår i utbildningen är:

  • MIMY utbildningskompendium som pdf
  • Fri onlineträning under 3 månader
  • Balansprogrammet som digital download (eller CD)
  • Diplom (kräver godkänd närvaro)

Kursavgift:

5200 kr ex moms för två lärarledda utbildningsdagar 9-15 inklusive kursmaterial och handledning.

Boka din plats


OBS! Anmälan är bindande