Top

Balansprogrammet 6 v

Balans Institutet / Balansprogrammet 6 v

Balansprogrammet (6 v) – det enkla, effektiva programmet för daglig balans

Utbildningsansvarig: Sara Emilionie

En sexveckors utbildning som ger dig verktyg att skapa en hållbar vardag där du kan uppleva balans – varje dag. Första utbildningsträffen ger dig en förståelse och praktisk upplevelser av medicinsk yoga och mindfulness och därefter genomför du programmet på egen hand med handledning. Andra träffen ger dig möjlighet till utvärdering och fördjupning, vi tittar på vad forskningen säger och hur du kan gå vidare. Du som arbetar med hälsofrämjande arbete och vill förmedla programmet till andra, kan välja en licensieringsdel. Läs gärna om Balansprogrammet i media

Livsomvälvande! På 6 veckor har jag med enkla verktyg reducerat min stress, börjat sova på nätterna och lärt mig skapa en daglig balansrutin
Kajsa Sjögren

Ett fantastiskt program! De flesta jag träffar i mitt yrke har posttraumatisk stress och ett av huvudsymptomen är att återuppleva gamla minnen och inte kunna vara här och nu. Vi i vårt arbete behöver enkla, verksamma verktyg för att hjälpa dessa patienter att öka kontakten mellan kropp och själ och hitta verktyg till nedvarvning och närvaro. Tack för en otroligt bra utbildning, jag är imponerad av ditt arbete och det märks att du vill göra skillnad för andra!
 Ann-Christine Ståhl, Leg. Fysioterapeut, Röda Korsets Behandlingscenter Skellefteå

Du är verkligen rätt kvinna på rätt plats! Så otroligt lugn, tydlig och pedagogisk. Toppen att du förklarar även om bakgrund till mindfulness och VARFÖR vi gör de övningar vi gör. Och att du förklarar sånt som du själv hade saknat/ funderat på när du själv började. Underbart också att du berättar om egna exempel, Det blir genast såå mycket lättare att relatera, förstå och ta till sig. Du får 10 av 10 möjliga stjärnor 🌟</p> <p>.

Caroline Ståhlsten, samtalsterapeut 


Läs mer

Om 6 v utbildningen (2 onlinebaserade dagar med 6 v mellan varje träff)

Balansprogrammet innehåller olika andnings- och yogaövningar samt meditationer, samtliga väl utprövade inom svensk sjukvård och med dokumenterad effekt på bl a stress, oro, ångest.

Målsättningen med utbildningen till diplomerad Balansinspiratör är att ge dig ett effektivt självhjälpsprogram för egen återhämtning och rehabilitering samt att kunna guida andra i programmet.

Under 6 veckor får du en ny yoga- och meditaionsövning  samt reflektion som bygger på ca 5-10 min daglig träning online. Övningarna i programmet är enkla och möjliga att utföra överallt och när som helst. Det enda som krävs är viljan och disciplinen att ge dig själv dagliga micropauser.

Ett strukturerat program med tydliga anvisningar vecka för vecka där meditationer, yogaövningar och reflektioner ger deltagarna en egen känsla för att uppleva medveten närvaro både som stressreduktion och förhållningssätt till livet. Vi tittar på forskning och teorier inom mindfulness och hur programmet kan skapa ökad förståelse för våra tankar, känslor och öka vår egen motståndskraft för livets påfrestningar.

Omfattning – grundkurs

Utbildningen löper över sex veckor och innefattar videoinspelat material och träffar via zoom med Sara och övriga kursdeltagare.  Mellan de lärarledda dagarna genomgår du för egen del 6-v programmet med teoretiska studier, yoga, meditation, reflektion och olika vardagsuppgifter. Räkna med cirka 15 min. daglig träning. Du kan välja att genomföra den online vilket innebär att du följer utbildningsdagarna på distans.

Dag 1: 9-14.30 då du tittar på videoinspelat material och träffar utbildare och deltagare via zoom.

Dag 2: 9-12.00 då du tittar på videoinspelatmaterial, får möjlighet till utvärdering och fördjupning samt handledning och råd kring hur du går vidare efter genomfört 6 v program.

Vem kan söka?

Alla med intresse av att lära sig verktyg för avspänning och stresshantering, exempelvis medarbetare med stressproblematik. Även du som önskar förmedla programmet och idag arbetar som tex vårdpersonal, hälsoinspiratör, fritidsledare och pedagog inom skolan. Balansprogrammet bygger på övningar med dokumenterad effekt på sömn, stress, oro/ångest och erbjuds idag på arbetsplatser, i skolor och inom vården runt om i Sverige.

Målsättning

Målsättningen med utbildningen är att återhämtning ska bli en självklar vardagsrutin och du själv ska förstå vilka grundläggande principer som skapar balans/obalans och verktyg att själv påverka dessa.

Material:

  • Videoinspelat material,  utbildningskompendium
  • Fri onlineträning under 3 månader
  • Balansprogrammet som digital download
  • För dig som önskar diplomering: se nedan

Kursavgift

2900 kr ink moms för dig som privatperson. 2900 kr ex moms för företag. Gäller utbildningsdagar, kursmaterial samt tillgång till träning under 3 månader. För dig som önskar licensiering, se nedan.

Kursavgiften faktureras i samband med bokning och ska vara betald senast fyra veckor innan kursstart.  Anmälan är bindande. Vid avbokning krävs läkarintyg. 

För dig som vill arbeta professionellt med Balansprogrammet;

Detta får du via en kompletterande utbildningsdel och deltagande på årsmöten.

Pedagogik, kursupplägg och erfarenheter inom vård, näringsliv, skola

Feedback där Sara Emilionie lyssnar igenom dina guidningar och kommer med feedback.

Möjlighet att via ett slutet forum dela erfarenhet med andra som arbetar inom tex vård, skola, näringsliv

Fri onlineträning där du har tillgång till en utbildningssida under 12 månader. Därefter förlänger du din tillgänglighet till sidan genom att teckna årsmedlemsskap på Balans Online (899 kr/år)

Kursintyg, logotyp för utbildade

För att diplomeras ska du ha:

– erfarenhet av pedagogik
full närvaro på all schemalagd studietid och skriftlig redogörelse

Det betyder att närvara samtliga lärarledda dagar (2st)  och att den skriftliga examinationsuppgiften lämnas in i tid. Gäller även dig som genomför utbildningen online.

Kursavgift: 5900 kr ex moms för grundutbildning och licenseringsdel

Vill du veta mer om MIMY och höra vad andra tycker om utbildningarna? https://balansinstitutet.se/referenser/

Kursavgiften faktureras i samband med bokning och ska vara betald senast fyra veckor innan kursstart.  Anmälan är bindande. Vid avbokning krävs läkarintyg. 

Nästa utbildningsstart: 10 januari 2020 

25 % rabatt för dig som anmäler två personer eller fler.

Boka din plats – OBS! Ange om du önskar licensiering i samband med anmälan