Top

En unik form av återhämtning 

Ljudterapi har länge använts för att hantera ett brett spektrum av hälsoförhållanden. Behandlingen är baserad på förståelsen att alla former av materia,  inklusive kroppens celler, vibrerar vid olika frekvenser. Faktorer som stress, depression och sjukdom orsakar celler och organ i våra kroppar att vibrera vid icke optimala frekvenser vilket gongens vibrationer har kraften att återställa.

72 000 vibrationer som sätter dig samman med din självläkande kraft

Gongen har sedan årtusenden använts som healing och självläkning inom olika kulturer. När man slår på detta mäktiga instrument skapas ett brett spektrum av vibrationer som tar sig in i kroppen och påverkar ända ner på cellnivå. De tar vi oss från hjärnans vakna betavågor till lugnare alfa vågor – 7-12 Hz – där vi hamnar i synk och balans med jordens elektromagnetiska fälts egen frekvens – den sk Schumann frekvensen som är 7,8 Hz. Denna studie visar att 20 min med gong påverkar deltagarna ända ned på blodcellnivå.

Vanliga effekter under/efter ett gongbad är bl a  sömn, minskad oro, ångest och stress.

VILL DU BOKA DIN UPPLEVELSE? Välj mellan Live, Online eller digitala musikalbum!

Gong på Yogainstitutet Gong Live Online Gongflöjt i webbshopen

NYHET: LADY GONG ONLINE! Under våren kommer livesända 20 min sessioner att ingå i ditt medlemskap på Balans Online där du även kan träna medicinsk yoga och mindfulness. 399 kr/3 månader, 899 kr/12 månader.  För dig som vill kunna ladda ned guidningar med gong, flöjt och temameditationer utan abonnemang, se information om digitala nedladdningar nedan.

Gongsession

video

Feedback

Hej Sara, finns inte något i mitt liv, inte ens barnbarnen, som ger mig sådant lugn i min själ, som de pass jag går på hos dig.

Renée

Stunden med dig satte verkligen ton för den här dagen. Flera gånger idag har jag tänkt på dig, dina ord, din röst, hela ditt underbara uttryck, dina vackra fötter med röda tånaglar 😊, att man inte vinner ett race utan depåstopp (tänkvärt och viktigt), och när tanken kommit till mig har en lyckokänsla spridit sig genom kroppen ändå inifrån maggropen. Du är så ju fantastiskt duktig på det du gör. Det kommer verkligen inifrån dig, och det märks. Du bara har det! Trovärdigt och äkta, precis som man önskar. Heja dig lady Gong!

Ulrika

Har konstaterat att gongsessioner är ett starkt redskap som påverkar på ett djupt sätt. Du, känslig konstnär i roten, skapade, genom ord och ledning, en magnifik miljö att växa i. För min del, var det jag behövde. Det var också en fantastisk dans för ögat och själen att iaktta din värld (kunde inte låta bli att titta) när du spelade eller rättare sagt blev ledd? av gongar och deras ljud. Du var en del av. Och såg/kände att gongar var väsen.

Michaela

Du har skapat en förträfflig balans i ditt pass, det märks att du har stor kunskap och känsla. Gonggong, yoga, trumma, musikens närvaro OCH givetvis dina ord - alla delar i ett pussel. Professionaliteten ger trygghet och din innerlighet likaså. Det vibrerar fortfarande i kroppen, långt efteråt!

Eva Runefelt

Nu har jag gått på flera gongsessioner och upplevelsen inom mig har varit helt olika varje gång. Så fascinerande! Det bästa är själva du Sara. Ditt inkännande med gruppen på ett både milt och starkt sätt. Har aldrig upplevt någonting liknande och jag har som du förstår varit med om många Mindfulness och yoga sessioner. Tack Sara från djupet av mitt hjärta!

Sussie

Leg psykolog

Att få slappna av mitt i gongarnas klanger, där vibrationerna till och med kunde skapa suggestiva rytmer, var helt fantastiskt. Jag glömde bort såväl tid och rum och värk i armar försvann. Jag har inte upplevt något liknande och jag ser fram emot att få uppleva tre timmar nästa gång!

Jonas

Musiker

Sara, du är en gudabenådad gongspelare. Jag hörde toner och melodier som jag aldrig hört förut!

Eva

Jurist

Sara, vilken fantastisk upplevelse! Jag ville aldrig att gongen skulle sluta och nu saknar jag den. Det var verkligen speciellt. Tyckte att jag kunde känna var i kroppen de olika ljuden spelade och upplevde nästan träningsvärk i cellerna dagen efter.

Annika

HR chef

Under gongen såg jag bilder som visade hur jag skulle lösa några viktiga frågor. En helt fantastisk och rolig upplevelse!

Tuija

Projektledare, Försäkringskassan

Det var min premiär på ett gongbad och jag är helt såld. Det var magiskt med vibrationerna som skapades i kroppen, likt vågor.

Elisabeth

Du pratar så varmt och kärleksfullt och du har en röst som går rakt in i hjärtat

Lisa

Ser framemot läkande gong när du sätter igång igen i höst

Anna

vik. chefredaktör på tidningen Nära

Jag sov så bra i natt och konstigt nog försvinner till och med muskelvärk från stress ifrån kroppen. Men framför allt blir jag lugnare. Tankarna virvlar mindre snabbt. Tack för att du hade en nyårsintention om att få spela mer gong för oss elever. Viktoria

Viktoria

deltagare

Jag hade en inre ro när jag åkte hem och upplevde dagen efter mycket positiv energi, typ som man känner efter en retreat.

Anders

deltagare

Älskade ditt gongspel. Din musikalitet gjorde gongsessionen till en otrolig upplevelse och jag mådde så bra efteråt! Kroppen är som ett läskpapper och bara suger åt sig den där typen av vila, särskilt nu när jag ammar och jobbar och dessutom slarvar med min meditation och yogapractice.

Erika

Att få slappna av mitt i gongarnas klanger, där vibrationerna till och med kunde skapa suggestiva rytmer, var helt fantastiskt. Jag glömde bort såväl tid och rum och värk i armar försvann. Jag har inte upplevt något liknande och jag ser fram emot att få uppleva tre timmar nästa gång!

Jonas

musiker

Nu har jag gått på flera gongsessioner och upplevelsen inom mig har varit helt olika varje gång. Så fascinerande! Det bästa är själva du Sara. Ditt inkännande med gruppen på ett både milt och starkt sätt. Har aldrig upplevt någonting liknande och jag har som du förstår varit med om många Mindfulness och yoga sessioner. Tack Sara från djupet av mitt hjärta!

Sussie

leg psykolog

Jag växlade mellan total närvaro och total bortavaro. Fick starka insikter under passet, sov gott efteråt och vaknade för en gångs skull av väckarklockan och inte långt innan den ringde.

Sofia

deltagare

Efter varje gongsession har några spänningar i kroppen släppt. Och sen har den sköna känslan hållit i sig ett bra tag. Själva upplevelsen är som en storslagen och pampig konsert där det bara är att njuta och släppa taget!

Katarina

deltagare

Bravo! Imponerad till maxhöjder! ❤️ Finns någon annan i landet el i världen som gör det på samma sätt eller är din produktion unik?

Saras pappa

deltagare

Saras känsla för Gongbad med inslag av insiktsfulla varma och kloka tankar bara måste upplevas!

Marika

deltager

När vi kom ut från gongbadet igår kändes världen ny! Jag kände ett djupt lugn i kroppen och en tung skön trötthet på kvällen - sov som en sten. Känslan av befriande lugn har stannat kvar hela dagen, helt underbart!

Kerstin

deltagare

Vilken fulländad teaterföreställning, vilka toner du frambringar från detta mäktiga instrument! Gongsessionen gjorde starkt intryck på mig, det kändes som ett besök både i ett kloster och en yogastudio. Du har verkligen hittat din rätta plats, du är född att spela gong för oss, Lady Gong! Ventzi

Ventzi

deltagare
Sara_gong 17

Digitala nedladdningar med gong, flöjt & meditation 

Med bakgrund som fd konsertpianist har jag i min relation till gongarna valt att lära av mitt eget lyssnande. Jag samverkar även med vänner som skapat musik för Balansinstitutet. Via webbshoppen kan du beställa olika musikalbum som jag producerat tillsammans med guldbaggevinnaren Lisa Holmqvist samt gongflöjtmeditationer i samarbete med en kär vän och framstående flöjtist.  Du finner dessa HÄR

För dig som är nyfiken på digitala nedladdningar av 60 min liveinspelade gongsessioner, prenumerera på Balansinstitutets nyhetsbrev så kommer informationen till din inkorg då det är dags.

 

Gongflöjt i webbshopen

Mer om effekten av Gong

Gongen, ett av världens äldsta instrument har i alla tider använts i behandlande syfte, tex healing. När man slår på gongen bildas 72 000 vibrationer som vi uppfattar som ljud men som också känns i kroppen och påverkar oss på cellnivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna vilket betyder att blockeringar kan lösas upp både på ett fysiskt, emotionellt och mentalt plan.

Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss från hjärnans beta-vågor (vakenhet) till lugnare alfa-vågor och här är vi också nära den frekvenssom jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens!

Boka Gongbad
gongbild1